1 väčšiu cviklu v šupke dať variť do hrnca s vodou cca 1 hodinu domäkka, po vychladnutí ošúpať a na strúhadle nastrúhaťť, dobre vyžmýkať prebytočnú vodu ( tú vypiť 🙂 ), nastrúhať k tomu 120 g obyčajného hermelínu, 2 vajíčka, 3 PL cícerovej múky (alebo inej múky, pomleté ovsené vločky..), soľ, majoránka podľa chuti na plech s papierom na pečenie tvarovať lyžicou placky, vyšlo 8 ks, preliať olivovým olejom a piecť 30 min. na 180 stupňov
@evastankovicova18 v podstate sa to da tak spravit s akoukolvek zeleninou. ja som skusala, ci hermelin tiez udrzi placky po kope (okrem klasickeho eidam, gouda) a drzalo to pekne 🙂
1 väčšiu cviklu v šupke dať variť do hrnca s vodou cca 1 hodinu domäkka, po vychladnutí ošúpať a na strúhadle nastrúhaťť, dobre vyžmýkať prebytočnú vodu ( tú vypiť 🙂 ), nastrúhať k tomu 120 g obyčajného hermelínu, 2 vajíčka, 3 PL cícerovej múky (alebo inej múky, pomleté ovsené vločky..), soľ, majoránka podľa chuti
na plech s papierom na pečenie tvarovať lyžicou placky, vyšlo 8 ks, preliať olivovým olejom a piecť 30 min. na 180 stupňov