173 / 264
    Škoricový trhací chlebík

    Na cesto:
    100 ml vody (alebo mlieka)
    1/2 vrecúška sušeného droždia
    55 g masla
    50 g cukru (napríklad z kokosových kvetov)
    310 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (použila som bielu hladkú špaldovú múku)
    2 lyžičky škorice
    2 vajcia
    štipka soli

    Na náplň:
    cca 30 g rozpusteného masla
    2-3 lyžice cukru (napr. z kokosových kvetov)
    2 lyžice škorice

    Kysnuté cesto: do misky dať vodu, sušené droždie, 2 celé vajcia, rozpustené maslo, múku, cukor, škoricu a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť (kysnúť som nechala asi hodinu a pol). K cestu po vymiešaní bolo ptorebné pridať ešte 2 PL múky, aby sa nelepilo.
    Po vykysnutí rozvaľkať na asi 0,5 cm hrubý obdĺžnik, potrieť mäkkým maslom, posypať cukrom a škoricou, obdĺžnik som sprava aj zľava zložila na tretinu, nakrájala na 3 cm pásy, ktoré som ukladala reznou stranou nahor. Piekla som v silikónovej forme na biskupský chlebík na 180 st. cca 40 minút ( v klasickej cca 20 min). Po vychladnutí už len dobrú chuť

    z fb stránky Moje jedlo: https://www.facebook.com/833897606636595/photos...

    4. apr 2016