Na cesto: 100 ml vody (alebo mlieka) 1/2 vrecúška sušeného droždia 55 g masla 50 g cukru (napríklad z kokosových kvetov) 310 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (použila som bielu hladkú špaldovú múku) 2 lyžičky škorice 2 vajcia štipka soli
Na náplň: cca 30 g rozpusteného masla 2-3 lyžice cukru (napr. z kokosových kvetov) 2 lyžice škorice
Kysnuté cesto: do misky dať vodu, sušené droždie, 2 celé vajcia, rozpustené maslo, múku, cukor, škoricu a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť (kysnúť som nechala asi hodinu a pol). K cestu po vymiešaní bolo ptorebné pridať ešte 2 PL múky, aby sa nelepilo. Po vykysnutí rozvaľkať na asi 0,5 cm hrubý obdĺžnik, potrieť mäkkým maslom, posypať cukrom a škoricou, obdĺžnik som sprava aj zľava zložila na tretinu, nakrájala na 3 cm pásy, ktoré som ukladala reznou stranou nahor. Piekla som v silikónovej forme na biskupský chlebík na 180 st. cca 40 minút ( v klasickej cca 20 min). Po vychladnutí už len dobrú chuť
Na cesto:
100 ml vody (alebo mlieka)
1/2 vrecúška sušeného droždia
55 g masla
50 g cukru (napríklad z kokosových kvetov)
310 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (použila som bielu hladkú špaldovú múku)
2 lyžičky škorice
2 vajcia
štipka soli
Na náplň:
cca 30 g rozpusteného masla
2-3 lyžice cukru (napr. z kokosových kvetov)
2 lyžice škorice
Kysnuté cesto: do misky dať vodu, sušené droždie, 2 celé vajcia, rozpustené maslo, múku, cukor, škoricu a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť (kysnúť som nechala asi hodinu a pol). K cestu po vymiešaní bolo ptorebné pridať ešte 2 PL múky, aby sa nelepilo.
Po vykysnutí rozvaľkať na asi 0,5 cm hrubý obdĺžnik, potrieť mäkkým maslom, posypať cukrom a škoricou, obdĺžnik som sprava aj zľava zložila na tretinu, nakrájala na 3 cm pásy, ktoré som ukladala reznou stranou nahor. Piekla som v silikónovej forme na biskupský chlebík na 180 st. cca 40 minút ( v klasickej cca 20 min). Po vychladnutí už len dobrú chuť
z fb stránky Moje jedlo: https://www.facebook.com/833897606636595/photos...