179 / 264
    Zemiakové pirohy s kotlíkovým slivkovým lekvárom a makom

    a pre zvyšok rodiny aj klasická verzia zemiakových pirohov 🙂
    zemiaky v šupke uvariť v osolenej vode domäkka, po vychladnutí ošúpať (zvyknem variť deň vopred, potom sa spotrebuje menej múky)
    následne zemiaky nastrúhať najemno na strúhadle, prisypávať bielu hladkú múku, kým sa vytvorí konzistentné cesto, ktoré vyvaľkať a vykrajovať pirohy
    plnila som domácim kotlíkovým slivkovým lekvárom
    pirohy sádzať do vriacej vody, počkať, kým vyplávajú na povrch, vybrať sitkom, premyť vodou)
    poliate roztopeným 82 % maslom, posypané pomletým makom a cukrom

    2. apr 2016

    vajicko do cesta nejde?

    15. mar 2017

    @girasol u nas doma nie 🙂

    15. mar 2017