a pre zvyšok rodiny aj klasická verzia zemiakových pirohov 🙂 zemiaky v šupke uvariť v osolenej vode domäkka, po vychladnutí ošúpať (zvyknem variť deň vopred, potom sa spotrebuje menej múky) následne zemiaky nastrúhať najemno na strúhadle, prisypávať bielu hladkú múku, kým sa vytvorí konzistentné cesto, ktoré vyvaľkať a vykrajovať pirohy plnila som domácim kotlíkovým slivkovým lekvárom pirohy sádzať do vriacej vody, počkať, kým vyplávajú na povrch, vybrať sitkom, premyť vodou) poliate roztopeným 82 % maslom, posypané pomletým makom a cukrom
a pre zvyšok rodiny aj klasická verzia zemiakových pirohov 🙂
zemiaky v šupke uvariť v osolenej vode domäkka, po vychladnutí ošúpať (zvyknem variť deň vopred, potom sa spotrebuje menej múky)
následne zemiaky nastrúhať najemno na strúhadle, prisypávať bielu hladkú múku, kým sa vytvorí konzistentné cesto, ktoré vyvaľkať a vykrajovať pirohy
plnila som domácim kotlíkovým slivkovým lekvárom
pirohy sádzať do vriacej vody, počkať, kým vyplávajú na povrch, vybrať sitkom, premyť vodou)
poliate roztopeným 82 % maslom, posypané pomletým makom a cukrom