178 / 264
    Špaldové zemiakové pirohy so slivkovou nutelou osladené javorovým sirupom

    zemiaky v šupke uvariť v osolenej vode domäkka, po vychladnutí ošúpať (zvyknem variť deň vopred, potom sa spotrebuje menej múky)
    následne zemiaky nastrúhať najemno na strúhadle, prisypávať hladkú špaldovú múku, kým sa vytvorí konzistentné cesto, ktoré vyvaľkať a vykrajovať pirohy
    plnila som domácou slivkovou nutelou ( uvarené slivky, brezový cukor, roztopená vysokopercentná čokoláda)
    pirohy sádzať do vriacej vody, počkať, kým vyplávajú na povrch, vybrať sitkom, premyť vodou)
    špaldová múka má špecifickú chuť (mne trochu nahorkastú pripomína), ale nutela a osladenie javorovým sirupom túto chuť stiahnu
    poliate aj roztopeným 82% maslom

    2. apr 2016