175 / 264
    Pšenovník s ananásom a pomarančovým mascarpone

    200 g pšena dobre premyť horúcou vodou, aby sa eliminovala horká chuť po uvarení
    premyté pšeno zaliať cca hrnček a pol mliekom, priviesť do varu, dávať pozor, aby neprihorelo, podľa potreby mlieko dolievať, variť cca 20 min. domäkka
    do teplého uvareného pšena dať 1-2 PL cukru (alebo iné sladidlo) podľa chuti
    do vymastenej tortovej formy (moja 26 cm) dať pšeno, na to som poukladala ananás z konzervy (potrebovala som domíňať), a na to zmiešané 1 mascarpone, 200 g tvarohu a 50 ml sladkej smotany, cukor podľa chuti a 1 PL sušenej pomarančovej kôry ( smotanu som potrebovala domíňať) , alebo si navrch dajte vlastnú kombináciu (mascarpone, biely jogurt, tvaroh, ak použijete veľa jogurtu, tak potom treba pridať aj vajíčka, aby to držalo..)
    vajíčka som nepridávala ani do pšena, ani do plnky, po upečení a zatuhnutí pšenovník drží pokope dobre
    ananás pustí šťavu, tak s tým treba rátať 😉
    piekla som na 180 st. cca 25 min.

    23. mar 2016
    23. mar 2016

    @tatianka.g musim povedat, ze s ananasom bolo pšeno hodne chutné, nejak ten ananás potláčal chuť pšena, ktorú nie každý má rád. muž bol spokojný 🙂

    27. mar 2016