171 / 264
    Kváskový chlieb - oprava v texte ,, v stredu ráno znovu pridať múku a vodu, najlepší chlieb vyšiel z kvásku, ktorý mal minimálne 6 a viac dní

    kvások som si založila podľa knižky Moje jedlo
    v pondelok ráno som do skleneného pohára dala 50 ml ražnej chlebovej múky a 50 ml vody, premiešala drevenou varechou, vyložila na poličku na teplé miesto, prikryla servítkou a nechala tak, v utorok ráno som znova do pohára pridala 50 ml vody a 50 g ražnej múky, premiešala a nechala odpočívať, v stredu ránu znova pridala múku a cukor, večer som našla kvások bublajúci a vystúpený až po vrch pohára
    zamiesila som teda na cesto na chlieb 🙂
    do misky som dala 180 ml vody, 2 PL kvásku, 300 g ražno-pšeničnej chlebovej múky, 1 čl mletej rascce, 1 čl soli, robot mi cesto vymiesil 🙂
    vymiesené cesto som preložila do nádoby, v ktorej mi bude kysnúť s tým, že som nádobu mierne vymazala olejom, misku zaviazala do igelitky, kde do rána za 8 hodín veľmi pekne vykyslo.
    Vykysnuté cesto som len preložila na plech s papierom na pečenie, potrela vodou a dala do vyhriatej rúry na 220 st. na 10 min, potom znova potrela vodou a znížila teplotu v rúre na 180 st., pri ktorej som dopekala chlieb ešte 30 min.
    a takýto fešák voňavý vyšiel z rúry 🙂

    7. mar 2016

    Pekny chlebík,máš tam asi preklep muka a cukor,ale neva 😉 mala byt voda podla mna...No ja som tiež skušala tento recept,nepodaril sa velmi chlebík,už ten kvasok,nemala si velmi husty pri tom pomere?

    7. mar 2016

    @lulili10 ano, pozeram Varte s nami s Polakovou 😀 preto ten cukor...musim to opravit..prvych 50 g muky a 50 ml vody aj ano, to som dala trosku viac vody, ale potom uz nie, potom som to uz dodrziavala..ale mozes priliat aj trosku viac vody, to podla mna nevadi, ak das 60 ml npr. a aky ti vysiel chlieb?

    7. mar 2016

    @eikenella vieš čo,nebol až taky zly,ale nechutil nam velmi,je pravda,že vtedy som nemala elektr.ruru,ale plynovy,tak cele zle,ale teraz už mam super ruričku a hned sa mi lepšie pečie...Ja si stále myslim,že ten kvások musí byt taky tekuty a popritom asi ani nie 🙂 skusim zase tento recept 😉

    7. mar 2016

    @lulili10 moj je taky hustejsi, ako huste lievancove cesto. tak uvidis, ako sa ti podari. popripade, ak budem vediet poradit , tak poradim 🙂

    8. mar 2016

    dakujem ti😉

    8. mar 2016

    Kraaaasny 😉

    24. mar 2016