dve malé 31-33% smotany na šľahanie (nie krabicové trvanlivé, ale z chladiaceho boxu) nechať hodinku postáť pri izbovej teplote, potom preliať do misky a šľahať (ja som v kuchynskom robote 5 minút), kým sa oddelí maslo a srvátka), maslo vybrať, cez plienku ešte zvyšnú srvátku z masla povytláčať a je hotovo 🙂 podľa chuti ešte do domáceho masla možnosť dať bylinky (pažítka, medvedí cesnak, petržlenová vňať..), cesnak, soľ 🙂
dve malé 31-33% smotany na šľahanie (nie krabicové trvanlivé, ale z chladiaceho boxu) nechať hodinku postáť pri izbovej teplote, potom preliať do misky a šľahať (ja som v kuchynskom robote 5 minút), kým sa oddelí maslo a srvátka), maslo vybrať, cez plienku ešte zvyšnú srvátku z masla povytláčať a je hotovo 🙂
podľa chuti ešte do domáceho masla možnosť dať bylinky (pažítka, medvedí cesnak, petržlenová vňať..), cesnak, soľ 🙂