recept podľa 1mirka1: https://www.modrykonik.sk/group/8057/?q=%23peci... 2,5- 3 dcl vody podľa potreby sáčok sušeného droždia alebo 3/4 čerstvého droždia 1 ČL hnedého cukru 2 ČL soli 1 ČL rasca drvená 1čl rasca celá 1 PL ocot 1PL kokosový olej 450 g špaldovej múky vymiesiť cesto, nechať nakysnúť, ja som nechala asi hodinu a pol, vykysnuté cesto rozdeliť na bagety (vyjde 6 ks), uložiť na plech s papierom na pečenie a nechať ešte aspoň 20 min kysnúť. Potrieť vodou/ bielkom a posypať semienkami Piecť na 170 st. asi tak 25-30 min
- bagety sú chuťovo veľmi dobré, ale skrz špaldovej múky hutnejšie, s tým treba pri špaldovej múke rátať 🙂
recept podľa 1mirka1: https://www.modrykonik.sk/group/8057/?q=%23peci...
2,5- 3 dcl vody podľa potreby
sáčok sušeného droždia alebo 3/4 čerstvého droždia
1 ČL hnedého cukru
2 ČL soli
1 ČL rasca drvená
1čl rasca celá
1 PL ocot
1PL kokosový olej
450 g špaldovej múky
vymiesiť cesto, nechať nakysnúť, ja som nechala asi hodinu a pol, vykysnuté cesto rozdeliť na bagety (vyjde 6 ks), uložiť na plech s papierom na pečenie a nechať ešte aspoň 20 min kysnúť. Potrieť vodou/ bielkom a posypať semienkami
Piecť na 170 st. asi tak 25-30 min
- bagety sú chuťovo veľmi dobré, ale skrz špaldovej múky hutnejšie, s tým treba pri špaldovej múke rátať 🙂