165 / 264
    Špaldové bagety s ľanovými semienkami

    recept podľa 1mirka1: https://www.modrykonik.sk/group/8057/?q=%23peci...
    2,5- 3 dcl vody podľa potreby
    sáčok sušeného droždia alebo 3/4 čerstvého droždia
    1 ČL hnedého cukru
    2 ČL soli
    1 ČL rasca drvená
    1čl rasca celá
    1 PL ocot
    1PL kokosový olej
    450 g špaldovej múky
    vymiesiť cesto, nechať nakysnúť, ja som nechala asi hodinu a pol, vykysnuté cesto rozdeliť na bagety (vyjde 6 ks), uložiť na plech s papierom na pečenie a nechať ešte aspoň 20 min kysnúť. Potrieť vodou/ bielkom a posypať semienkami
    Piecť na 170 st. asi tak 25-30 min

    - bagety sú chuťovo veľmi dobré, ale skrz špaldovej múky hutnejšie, s tým treba pri špaldovej múke rátať 🙂

    2. mar 2016