159 / 264
    Roláda z mletého mäsa

    inšpirácia na recept u ketinecka

    500 g mleté bravčové mäso (alebo hovädzie, kombinované) zmiešať s 1 vajíčkom, soľ, mleté čierne/biele korenie, 1-2 pretlačené strúčiky cesnaku, dobre premiešať
    plnka: mrazený špenát a kukurica, na panvicu dať maslo, trochu popražiť mrazenú zeleninu, zaliať vodou a podusiť do mäkka
    na potravinovú fóliu naniesť v tvare obdĺžnika zmes mletého mäsa, na to plnku a pomocou fólie zrolovať do rolky
    preniesť do zapekacej misky, na dno dať trochou kokosového oleja, premiestniť roládu a opatrne stiahnuť fóliu
    piecť zakryté 30 min na 175 stupňov, potom odkryté piecť ešte 30 minút, po odkrytí preliať výpekom, aby roláda nevyschla

    21. feb 2016