pol cibule, 500 g zemiakov, 1 buľvový zeler, 1 ks stonkový zeler, 1 paprika zeleninu očistiť, pokrájať na kúsky, na masle opražiť cibuľu do sklovita, potom pridať nakrájanú zeleninu, popražiť, aby pustila chuť, zaliať litrom vody, pridať soľ, mletú rascu a variť do zmäknutia. Následne ponorným tyčovým mixérom zmixovať a dochutiť soľ, biele/čierne korenie, mletá rasca, podľa preferencia smotana na varenie (klasická, ovsená, sójová..)
pol cibule, 500 g zemiakov, 1 buľvový zeler, 1 ks stonkový zeler, 1 paprika
zeleninu očistiť, pokrájať na kúsky, na masle opražiť cibuľu do sklovita, potom pridať nakrájanú zeleninu, popražiť, aby pustila chuť, zaliať litrom vody, pridať soľ, mletú rascu a variť do zmäknutia. Následne ponorným tyčovým mixérom zmixovať a dochutiť soľ, biele/čierne korenie, mletá rasca, podľa preferencia smotana na varenie (klasická, ovsená, sójová..)