- používam vločky ovsené, jačmenné, pšeničné, ražné, ryžové, amarantové a pohánkové. kombinácii vznikne veľa 🙂
dosladiť podľa potreby (med, javorový, datľový, slivkový sirup, agave..)
do kaše si môžete primiešať oriešky (kešu, vlašské, píniové, lieskovce..) , arašidové maslo
kokos, mandle
ovocie čerstvé (vrátane kiwi, mango, pomaranč, hrušky, jablká, banán, lichi, mrazené (maliny, ríbezle, černice, jahody), sušené všetkého druhu, čo je dostupné v obchodoch, npr. datle sa daju využiť na dosladenie (to platí aj pre banán), figy, marhule, slivky, brusnice, hrozienka, všeličo 🙂
semiačka ľanové, tekvicové, chia, goji
na dochutenie využiť arašidové maslo
a vytvoriť tak veľké veľké množstvo kombinácii 🙂
kašu bez ovocia si môžete nechať na noc pripravenú v chladničke na raňajky, ale s ovocím by sa kaša pokazila, lebo ovocie by skyslo
do 2,5 dcl mlieku pridať 4 Pl vločiek (ja som kombinovala 2 PL ovsených a 2 PL jačmenných vločiek), 2 PL kokosu, hrsť hrozienok, nechať zovrieť a variť na miernom plameni do zhustnutia
na osladenie podávané s banánom