1 hrnček (3 dcl) kuskusu zaliať vriacou vodou v pomere 1:2, osoliť, pridať trošku olivového oleja a nechať 20 minút postáť - na oleji opražiť cibuľku, pridať 500 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, sladká mletá paprika, 5 PL domáceho kečupu, chvíľu podusiť uvarený bulgur zmiešať s uvareným mletým mäsom a nakrájanou kyslou kapustou dať do zapekacej misy, zaliala som ovsenou smotanou na varenie s rozšľahaným vajíčkom piecť na 180 stupňov 45 minút, potom na 5 minút zapnutý gril zemiaky z parného hrnca
@usinka86 mozes na sladko, uvarit v mlieku s kokosom, hrozienkami, ovocim, co ta napadne, dosladit..ja mam aj to rada..ale zboznujem kolozvarsku kapustu a tento recept je super, nemusi byt s klasicky ryzou..podla mna rozdiel v chuti nie je 🙂
1 hrnček (3 dcl) kuskusu zaliať vriacou vodou v pomere 1:2, osoliť, pridať trošku olivového oleja a nechať 20 minút postáť
- na oleji opražiť cibuľku, pridať 500 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, sladká mletá paprika, 5 PL domáceho kečupu, chvíľu podusiť
uvarený bulgur zmiešať s uvareným mletým mäsom a nakrájanou kyslou kapustou
dať do zapekacej misy, zaliala som ovsenou smotanou na varenie s rozšľahaným vajíčkom
piecť na 180 stupňov 45 minút, potom na 5 minút zapnutý gril
zemiaky z parného hrnca
rp: https://www.modrykonik.sk/blog/sipocka/album/co...