129 / 264
    Brokolicovo-šunkový quiche

    cesto: 100 g mleté ovsené vločky, 50 g ražná múka, 50 g špaldová múka, 150 g roztopeného masla, trošku soli, všetko spolu zmiešať, dať do vymastenej formy (u mňa tortová 26 cm), hmotu roztlačiť rukou, poprepichovať vidličkou, dať piecť na 180 stupňov 15 minút
    plnka: 1 hrnček mlieka, 150 g strúhaného syra (kombinovala som mozzarellu a eidam), soľ, mleté čierne korenie, 2 vajíčka, 1 strúčik cesnaku, všetko spolu zmiešať, vyliať na upečené cesto, poukladať brokolicu (dala som surovú) a zvinuté plátky 92% šunky
    piecť na 180 stupňov 35 minút 🙂

    8. dec 2015

    @eikenella vyzera dobre, vyskusam

    8. dec 2015

    @zt je to chutne, robila som aj tuniakovo-kukuricovu verziu, tiez je recept tu v albume, a rovnako, je to chutne.len sa rychlo zje 🙂

    9. dec 2015

    @eikenella ahoj,ražnu si použila celozrnnu a špaldovu tiež alebo hladku?dakujem,vyborne to vyzerá😉

    9. dec 2015

    @lulili10 ahoj, hladke mam obe muky. ale raznu som dala kvoli tomu, ze ju potrebujem dominat, takze kludne sprav len zo spaldovej 🙂 je to vyborne, u nas sme to uz zjedli 🙂

    9. dec 2015

    @eikenella akurat kvoli tomu sa pytam,lebo chcem minut ražnu celozrnnu 😀 možno vyskušam s celozrnnou😉 dakujem

    9. dec 2015

    @lulili10 podľa mna kludne, ak by to bolo huste, ze ti to moc popije maslo, doried trochou vody alebo viac masla..npr. ja som nedavno skusila palacinky zo spaldovej hrubej muky, dala som viac vody a boli bez problemov 🙂 tak nech chuti 😉

    9. dec 2015

    @eikenella určite bude vyborny aj tak,dakujem za radu 😉

    9. dec 2015

    @eikenella urcite sa rychlo zje, viem si predstavit

    9. dec 2015

    mám v trúbe, som zvedavá.

    28. feb 2016

    @stolverka a ako to dopadlo?

    28. feb 2016

    @eikenella celkom dobre, za mna ale menej chutný ten spodok, asi moc natural, alebo som ho mala trošku ochutiť, napr. bylinkami. Dala som menej masla - 130 g, doplnila som do plnky bazalku a čerstvú petrž. vňať. Verím, že pri nejakých variantách je recept príjemný. Vdaka opäť.

    28. feb 2016

    @stolverka spaldova a vlocky maju svoju chut, preto ju citit aj v spodnom korpuse, mozno trochu nahorkastu, to je ako pri spaldovych kolacoch, ak sa dobre nedocukria. ja som dala len sol, nejak nam chut nevadila. hlavne, ze je to zdrave 🙂

    28. feb 2016

    @eikenella my vločky veľa používame aj špaldovú múku, nechcela som povedať že nechutilo, možno tá ražná múka mi tam trošku vadila. Ale manželovi chutil veľmi as spodok. ešte raz vdaka.

    28. feb 2016

    @stolverka to je ako super, ked aj manzel ti chce zjest zdrave recepty 🙂 aj ten moj ich rad zje. teda mimo cviklovej torty, na tu povedal, ze ma lubi, ale to jest urcite nebude 😀 raznu som potrebovala dominat, tak som experimentovala, co to spravi. ale som rada, ze chutilo 🙂

    28. feb 2016

    @eikenella moj manžel je viac na zdravú stravu ako ja, takže u nás je opačné garde ako inde. 😉

    28. feb 2016

    @stolverka ano? tak to sa nevidi tak casto 🙂

    28. feb 2016

    tak pre tvoju info, mám dnes na večeru urobiť opäť. 😉

    29. feb 2016

    @stolverka tesim sa, skus tento, chutovo je velmi dobry: http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/mas...
    ja som ho robila, foto je o dve dalsie fotky doprava, len ak si dobre pamatam, tak do tortovej 26 cm formy dvojnasobnu davku cesta a plnky

    29. feb 2016

    @eikenella vdaka, skúsim

    29. feb 2016

    Aj ja to skúsim...😊

    19. nov 2016