@nely459 ja mam domacu moju susenu vegetu, len zelenina cista, ale tak mozno niekto, kto si pozrel tento album, nie je taky striktny..ale inak je sranda, ze najznamejsi zvyraznovac chuti je glutaman..to sa pise na kazdom obale, ale ked si clovek prezita zlozenie vegiet, tak dalsie zvyraznovace chuti su inosinan a guanylan ako uplne bezne
Toto je super recept, doma som mala uspech 👍🏼😉
do zapekacej misy na dno trochu masla, umyté kuracie stehná, posolené, pomazané mletou sladkou paprikou, obložiť jablkami nakrájanými na mesiačiky a piecť
ryžové krokety: hrnček umytej ryže basmati opražiť na oleji, zaliať dvoma hrnčekmi vody, pridať celý klinček pre chuť, event. vegetu,, nechať zovrieť, na najmenšom plameni nechať variť 10 minút a potom odstaviť a nechať dojsť pod pokrievkou ( do hrnca sa nenakúka 😉 )
do teplej ryže pridať nasekaný pór a 2 žĺtky, zamiešať, pridať pokrájanú mozarellu
tvarovať rolky, dať do chladničky, potom obaliť v hraške a pražené pár minút na kokosovom oleji