podávať so salsou a zeleninovým šalátom
@cajus užívateľka @kofoluska viem, že ju robí. mám od nej poznačený recept na pitu: 85g muky (akejkolvek celozrnnej), 85ml teplej vody, trochu sody bikarbony, lyzica olivoveho oleja, sol. Vypracovat rukou cestou a ak je lepkave, pridavat muku dovtedy, kym to nie je nelepiva gula. Z tejto davky urobis 4 pity. Spracovane cesto som rozdelila na 4 casti, kazde rozvalkala a potom na panvicu na sucho opiekla. recept na tortillu som nezachytila, ale oznacim ju, mozno ho sem prida 🙂
@eikenella Ja som rozmyslala, komu som ten recept na pitu davala. Diky za oznacenie (ano, bola som leniva hladat v prispevkoch). Ona to bola tortila - teda to, co som Ti pisala. Pita je viac menej chleba, aj to kysne, to som este neskusala. Cize aj toto co si teraz zopakovala po mne je tortila. 🙂
na masle/oleji opražiť nakrájaný pór, nakrájanú feferónku, na kocky dve mrkvy, následne pridať mleté mäso, ochutiť bobkovým listom, oregano, soľ, mleté čierne korenie, pridať paradajky (sušené/čerstvé), dusiť do mäkka, nakoniec pridať uvarenú bielu fazuľu a kukuricu
- upravený recept kuchyne lidla