125 / 264
    Podplamenník - podpecník

    kvások: pol kocky droždia, 1 čl cukru, 100 ml teplého mlieka
    500 g hladkej múky, 50 g zmäknutého masla, 1 žĺtko, 1 čl soli + kvások, podľa potreby doriediť mliekom, cesto nechať kysnúť asi hodinu
    - plech vytrieť olejom, dať vyvaľkané cesto na hrúbku 1,5cm, potrieť roztopeným maslo, navrch rozmiešaných 200 g bryndze so 150 ml smotany na šľahanie a 2 PL kyslej smotany (alebo len bryndza + kyslá smotana, podľa chuti), navrch pokrájaná cibuľa, klobása, slanina
    piecť na 210 stupňov 15-20 min

    10. okt 2015

    @eikenella aj si piekla v peci? u nas to mavaju ked suslavnosti,niečo úžasne a ešte pečene v peci

    10. okt 2015

    @jkatarina nie, normalne v rure modernej 🙂 ja som to jedla prvykrat toho roku na jarmoku a som si povedala, ze to musim spravit aj doma! takyto cerstvy je fajnyy, velmi podobny tomu z trhu 🙂

    10. okt 2015