222 / 275
    Jedoduchá víkendová :-)

    Prosim ta to je niecim plnene? Mozem poprosit recept?? 🙂

    29. okt 2017
    Komentár bol odstránený

    piškóta: 7 bielok vyšľaháme so 7 PL kryštálového cukru do hustého snehu. po 1 primiešame žĺtka, potom pridáme 6 PL preosiatej hladkej múky a 2 PL kakaa. cesto vylejeme na veľký plech s papierom na pečenie, pečieme na 180 st. 15 min
    upečený teplý plát prekrojíme na 4 rovnako široké pásy
    plnka: 250 g mascarpone, 250 g jemný tvaroh (alebo 500 g mascarpone), 250 ml sladká šľahačková smotana, 200 g bielej čokolády, stužovač šľahačky
    vyšľaháme mascarpone, tvaroh a sladkú smotanu, do hmoty vylejeme roztopenú bielu čokoládu - tú ale topte opatrne, v mikrovlnke môže sa rýchlo prepiecť a zoškvariť, nakoľko princíp je, že biela čokoláda sa nahreje teplom len mierne a miešaním sa roztopí. tak ju topte nad parou alebo opatrne v mikrovlnke za kontroly častej, pre istotu môžete čokoládu preliať trochu sladkej smotany
    vychladnutú čokoládu premixovať s prvotnou hmotou, ak je potrebné použiť aj stužovač šľahačky alebo vanilkový creme olene, aby bola plnka pevná
    ovocie: ríbezle
    na piškótu naniesť plnku, potom ovocie
    prvý plát zrolovať a postaviť kolmo, zvyšné pláty obkladáme ako sústredné kruhy, a potom je potrebné stiahnuť tortu obručou, aby zatuhla pár hodín v chladničke (je potrebné na vytvorenie tejto torty kruhová forma na pečenie vysoká cca 10 cm)
    preto torta zvonku vyzerá takto, nie je obtretá, ani nevidno plnku, len cesto.
    poleva: 50 ml sladkej šľahačkovej smotany +100 g čokolády na varenie
    konzistenciu treba odhadnúť, aby bola dostatočné hustá na stekance, ale približne takýto pomer

    nech sa vydarí 🙂

    29. okt 2017

    @eikenella dakujeeem vypada to dokonale.

    29. okt 2017

    krasna

    6. dec 2017