kysnuté cesto: 500 g hladkej múky, pol kocky čerstvé droždie, 1čl soli, 4 PL cukru, 1 väčšie vajíčko, 250 ml mlieka pripraviť kvások: do mlieka rozmrviť čerstvé droždie, pridať 1 PL cukru, prikryť, nechať 10 min napučať - vyhnúť sa kontaktu s kovovými materiálmi - po napučaní kvásku zmiešať s ostatnými ingredienciami, vypracovať cesto, na teplom mieste nechať vykysnúť hodinu - plech vytrieť olejom, preniesť vyvaľkané cesto, posypať hojne čučoriedkami, posypat cukrom - posýpka: 160 g roztopeného masla+60 g cukru +240 hrubej múky, vypracovať v rukách drobeničku - piecť na 180 st. 30 min.
kysnuté cesto: 500 g hladkej múky, pol kocky čerstvé droždie, 1čl soli, 4 PL cukru, 1 väčšie vajíčko, 250 ml mlieka
pripraviť kvások: do mlieka rozmrviť čerstvé droždie, pridať 1 PL cukru, prikryť, nechať 10 min napučať
- vyhnúť sa kontaktu s kovovými materiálmi
- po napučaní kvásku zmiešať s ostatnými ingredienciami, vypracovať cesto, na teplom mieste nechať vykysnúť hodinu
- plech vytrieť olejom, preniesť vyvaľkané cesto, posypať hojne čučoriedkami, posypat cukrom
- posýpka: 160 g roztopeného masla+60 g cukru +240 hrubej múky, vypracovať v rukách drobeničku
- piecť na 180 st. 30 min.