Mrvenica: 250 g špaldovej múky, 100 g mäkkého masla, 1 čl vanilka, 2 PL cukru (kto má ako rád), 1 čl prášok do pečiva, 2 4žĺtky, maková náplň: 180 g mletého maku zaliať s 200-250 ml teplého mlieka, cukor podľa chuti Tvarohová náplň: 250 g hrudkovitého tvarohu, 200 ml kyslej smotany, cukor podľa chuti, 2 bielky Vykôstkované rozpolené slivky
- mrvenicu, spolu zmiešač, vypracovať v rukách drobiace sa cesto - 2/3 cesta dať do vymastenej formy na pečenie (moja tortova 26 cm) - na to zľahka naniesť makovú náplň, do nej následne poukladať slivky, môžete aj použiť slivkový lekvár pre lepšiuc huť - následnej tvarohová plnka - zasypať zvyšnou 1/3 mrvenice - piecť na 80 st. cca 40 min.
Mrvenica: 250 g špaldovej múky, 100 g mäkkého masla, 1 čl vanilka, 2 PL cukru (kto má ako rád), 1 čl prášok do pečiva, 2 4žĺtky,
maková náplň: 180 g mletého maku zaliať s 200-250 ml teplého mlieka, cukor podľa chuti
Tvarohová náplň: 250 g hrudkovitého tvarohu, 200 ml kyslej smotany, cukor podľa chuti, 2 bielky
Vykôstkované rozpolené slivky
- mrvenicu, spolu zmiešač, vypracovať v rukách drobiace sa cesto
- 2/3 cesta dať do vymastenej formy na pečenie (moja tortova 26 cm)
- na to zľahka naniesť makovú náplň, do nej následne poukladať slivky, môžete aj použiť slivkový lekvár pre lepšiuc huť
- následnej tvarohová plnka
- zasypať zvyšnou 1/3 mrvenice
- piecť na 80 st. cca 40 min.