193 / 275
    Tiramisu

    2 balenia podlhovastých piškót, 2 balenia Mascarpone po 250 g, 150 ml uvarenej kávy, 4 PL práškového cukru, 5 PL Amaretta, 8-9 PL vaječného koňaku, 250 ml smotany na šľahanie, kakao na posypanie
    1. Uvaríme silnejšiu kávu, necháme ju vychladnúť a po vychladnutí do nej pridáme Amaretto.
    2. Vyšľaháme šľahačku z čistej smotany (bez stužovača) a odložíme do chladničky.
    3. Vymiešame Mascarpone s cukrom, prilejeme vaječný koňak, a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku, Všetko spolu zmiešame a máme pripravený krém na natieranie piškót.
    4. Do podlhovastej misy rozmerov 20x35 cm poukladáme piškóty, pokvapkáme kávou s Amarettom (nesmieme polievať), potrieme polovicou krému, a postup opakujeme.
    5. Vrch posypeme čistým kakaom, nechať odležať najlepšie cez noc

    20. apr 2017

    recept z mimibazar., je velmi chutny, oplati sa spravit takuto verziu 🙂

    20. apr 2017