190 / 275
    Gaštanová torta bez múky, so šľahačkou a ovocím

    pekne prosimmmm o recept ;) dakujemmm

    2. apr 2017
    Komentár bol odstránený

    8 žĺtkov chvíľu prešľahať, následne pridať 2 kocky (2x250 g) rozmrazené gaštanové pyré, vyšľahať na tuhý nadýchaný krém
    so štipkou soli vyšľahať 8 bielkov, opatrne metličkou vmiešať sneh do žĺtkovo-gaštanovej zmesi
    vyliať do 26 cm vymastenej, múkou vysypanej formy na pečenie, rúru vyhriať na 180 st, potom stiahnuť na 160 st. a piecť cca 45 min.
    vychladnutý korpus prekrojiť na polovicu (je jemný)
    spodnú časť som pokropila mierne amaretom (nemusí byť)
    natrieť kyselkavejší lekvár
    plnka: 2 šľahačky v prášku vyšľaha v 3 dcl studeného mlieka + potom 250 g rozmrazené gašt. pyré, vyšľahať na pevný krém
    ja som do plnky pridala aj mrazené ovocie.
    a už len ozdobiť podľa fantázie 🙂

    3. apr 2017