8 žĺtkov chvíľu prešľahať, následne pridať 2 kocky (2x250 g) rozmrazené gaštanové pyré, vyšľahať na tuhý nadýchaný krém
so štipkou soli vyšľahať 8 bielkov, opatrne metličkou vmiešať sneh do žĺtkovo-gaštanovej zmesi
vyliať do 26 cm vymastenej, múkou vysypanej formy na pečenie, rúru vyhriať na 180 st, potom stiahnuť na 160 st. a piecť cca 45 min.
vychladnutý korpus prekrojiť na polovicu (je jemný)
spodnú časť som pokropila mierne amaretom (nemusí byť)
natrieť kyselkavejší lekvár
plnka: 2 šľahačky v prášku vyšľaha v 3 dcl studeného mlieka + potom 250 g rozmrazené gašt. pyré, vyšľahať na pevný krém
ja som do plnky pridala aj mrazené ovocie.
a už len ozdobiť podľa fantázie 🙂
pekne prosimmmm o recept ;) dakujemmm