keď som videla prvýkrát nákupný zoznam na tejto koláč, bola som skeptická, ale manžel mu veril a veru sa vyplatilo. šťavnatý, chutný, sladký a veľmi rýchly 🙂
cesto: 200 g zmäknutého masla, 200 g práškového cukru, 5 vajíčok, 300 g hladkej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva,1 lyžička mletej škorice, š tipka soli - Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi pri nižších otáčkach po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Potom po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a škoricu. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 40 minút, plech strednej veľkosti . Upečený korpus popicháme vidličkou a necháme vychladnúť. Poleva: 200 ml mlieka, 200 ml smotany na šľahanie, 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka - zmiešame mlieko, smotanu a sladené kondenzované mlieko, mliečnu zmes nalejeme na koláč a necháme odstáť, kým sa dôkladne vstrebe, najlepšie cez noc, opakovane koláč polieva mliečnou zmesou, aby vsakoval cez popichané diery, samotnej mliečnej hmoty sa zdá veľa, ale postupne to naozaj skoro všetko vsiakne do koláča, pretože cesto je po upečení tvrdé, mne pripomínala vianočné tvrdé medovníky - na druhý deň vyšľahať 500 ml sladkej smotany s trochou vanilkového Creme ole (slúži ako stužovač, nájdete pri pudingoch, dodá sladkú príjemnejšiu chuť ako samotná vyšľahaná smotana - mne osobne veľmi nechutí) a následne jemne posypať mletou škoricou
keď som videla prvýkrát nákupný zoznam na tejto koláč, bola som skeptická, ale manžel mu veril a veru sa vyplatilo. šťavnatý, chutný, sladký a veľmi rýchly 🙂
cesto: 200 g zmäknutého masla, 200 g práškového cukru, 5 vajíčok, 300 g hladkej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva,1 lyžička mletej škorice, š tipka soli
- Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi pri nižších otáčkach po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Potom po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli a škoricu. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 40 minút, plech strednej veľkosti . Upečený korpus popicháme vidličkou a necháme vychladnúť.
Poleva: 200 ml mlieka, 200 ml smotany na šľahanie, 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- zmiešame mlieko, smotanu a sladené kondenzované mlieko, mliečnu zmes nalejeme na koláč a necháme odstáť, kým sa dôkladne vstrebe, najlepšie cez noc, opakovane koláč polieva mliečnou zmesou, aby vsakoval cez popichané diery, samotnej mliečnej hmoty sa zdá veľa, ale postupne to naozaj skoro všetko vsiakne do koláča, pretože cesto je po upečení tvrdé, mne pripomínala vianočné tvrdé medovníky
- na druhý deň vyšľahať 500 ml sladkej smotany s trochou vanilkového Creme ole (slúži ako stužovač, nájdete pri pudingoch, dodá sladkú príjemnejšiu chuť ako samotná vyšľahaná smotana - mne osobne veľmi nechutí) a následne jemne posypať mletou škoricou
oplatí sa vyskúšať 👍