184 / 275
    Tvarohovo-čokoládový koláč

    Mohla by som poprosiť recept?

    8. jún 2017

    @dominika86 skusim porozmyslat, lebo aktualne nevie. Pri tom mnozstve, co peciem, ak hned nepoznacim, tak je problem. Ale zajtra sa na to skusim pozriet 🙂

    8. jún 2017

    @eikenella jaj to nemusíš ak nemáš po ruke, ja si z toho milióna vyberiem iný, nezaťažuj sa tým 😉

    8. jún 2017
    9. jún 2017

    KORPUS
    350 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 200 ml mlieka, 2 lyžice oleja, 2 vajíčka, 120 g zmäknutého masla
    ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
    150 g masla, 150 g čokolády na varenie, 50 ml tuzemáku
    TVAROHOVÝ KRÉM
    250 g tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie (33%), 100 g práškového cukru
    GANÁŽ
    50 ml smotany na šľahanie (33%), 70 g čokolády na varenie, (52 % kakaa), 40 g zmäknutého masla

    - KORPUS
    Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a pomocou mixéra vypracujeme tuhšie cesto. Rovnomerne ho rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 30 minút. Po upečení urobíme do koláča diery opačným koncom varechy.

    ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
    V kastróle roztopíme maslo spolu s čokoládou a prilejeme aj tuzemák. Polevu nalejeme na upečený koláč a necháme vychladnúť.

    TVAROHOVÝ KRÉM
    Tvaroh, smotanu a cukor vymiešame mixérom na hladký krém. Krém odložíme do chladničky a potom ho rovnomerne rozotrieme na vychladnutý koláč. Opäť dáme do chladničky dôkladne stuhnúť.

    GANÁŽ
    V smotane necháme asi do 2/3 rozpustiť čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Potom kastról stiahneme z ohňa a dôkladne premiešavame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame hladkú polevu. Polevou dozdobíme stuhnutý koláč.

    - koláč som učite robila v upravenej zdravšej verzii, ale nakoľko si už presne na receptúru nespomínam, tak prinášam aspoň pôvodný recept 🙂

    9. jún 2017
    10. jún 2017