172 / 275
    Kakaové linecké

    podľa Angie bakes, klasické už ani nebudme robiť 🙂

    230 g hladkej múky
    25 g kakaa
    200 g masla
    100 g práškového cukru
    pol balíka kypriaceho prášku
    1 lyžička vanilkového extraktu
    kyslejší džem na plnenie

    V mise si zmiešame múku s kakaom, cukrom a kypriacim práškom. Pridáme maslo a vanilkový extrakt a spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na pol hodinu do chladničky. Rúru zapneme na 170°C, cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na cca 12-15 min, treba to kontrolovať. Vyberieme a necháme vychladnúť a potom zlepujeme džemom.

    2. jan 2017