pláty: 600 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 150 g masla, 4 vajcia, 20 g soda bikarbóna, 100 g medu Plnka: 500 ml mlieka, 5,5 lyžice polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 400 g kvalitného 82 % masla, 250 g prášk. cukru
med zahriať, aby bol tekutý, do misky preosiať múku, cukor, sódu bikarbónu, maslo, vajcia, med, vypracovať cesto, vo fólii dať do chladničky
cesto rozdeliť na 4 časti, vyvaľkať, vyrezať kruh, piekla som na plechu s papierom na pečenie, na 200 st. okolo 8 minut (7-10 min)
plnka: v mlieku metličkou vymiešať múku a vanilkový cukor, variť na strednom ohni, aby krém zhustol, odstaviť, nechať dobre vychladnúť, maslo vyšľahať s prášk. cukrom, pridať po častiach mliečny puding
od Angie bakes do krému použite naozaj kvalitné maslo, aby bolo chutné nechať cez noc odstáť, celú tortu, aby pláty od plnky omäkli
pláty: 600 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 150 g masla, 4 vajcia, 20 g soda bikarbóna, 100 g medu
Plnka: 500 ml mlieka, 5,5 lyžice polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 400 g kvalitného 82 % masla, 250 g prášk. cukru
med zahriať, aby bol tekutý, do misky preosiať múku, cukor, sódu bikarbónu, maslo, vajcia, med, vypracovať cesto, vo fólii dať do chladničky
cesto rozdeliť na 4 časti, vyvaľkať, vyrezať kruh, piekla som na plechu s papierom na pečenie, na 200 st. okolo 8 minut (7-10 min)
plnka: v mlieku metličkou vymiešať múku a vanilkový cukor, variť na strednom ohni, aby krém zhustol, odstaviť, nechať dobre vychladnúť, maslo vyšľahať s prášk. cukrom, pridať po častiach mliečny puding
od Angie bakes
do krému použite naozaj kvalitné maslo, aby bolo chutné
nechať cez noc odstáť, celú tortu, aby pláty od plnky omäkli