225 g čokolády (použila som 52%) 60 g masla 50 g cukru (kryšt. typ) 2 vajíčka 225 g hladkej múky štipka soli 1 malá lyžička kypriaceho prášku
Na obaľovanie práškový a kryštálový cukor
o vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.. Vajíčka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny, zašľaháme vlažnú čokoládu s maslom a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovú esenciu.. Cesto dáme do chladničky stuhnúť na cca 3 hodiny. Robíme malé guľôčky, trošku menšie ako vlašský orech. Každú obalíme najskôr v kryštálovom cukre, potom v práškovom, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 10 minút pri teplote 170 stupňov.
225 g čokolády (použila som 52%)
60 g masla
50 g cukru (kryšt. typ)
2 vajíčka
225 g hladkej múky
štipka soli
1 malá lyžička kypriaceho prášku
Na obaľovanie práškový a kryštálový cukor
o vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.. Vajíčka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny, zašľaháme vlažnú čokoládu s maslom a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovú esenciu.. Cesto dáme do chladničky stuhnúť na cca 3 hodiny. Robíme malé guľôčky, trošku menšie ako vlašský orech. Každú obalíme najskôr v kryštálovom cukre, potom v práškovom, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 10 minút pri teplote 170 stupňov.
crincles sú báječné 🙂
http://www.lorna.estranky.sk/clanky/oblubene-re...