146 / 275
    Ríbezľový koláč so snehovou čiapkou

    cesto: 500 g polohrubej muky, 180 g praskoveho cukru, 250 g masla, 5 žĺtkov, 1 prášok do pečiva
    - cukor, maslo, muku a žĺtky s PDP vypracujeme rukou cestou, cesto dať do vymastenej a mukou vysypanej formy, vytiahnuť po okraje ( aby následne nevytiekla šťava z ovocia)
    nasypať 1 kg ríbezlí, piecť na 180 st. 25 min
    - 5 bielok vyšľahať nad parou s 250 g práškového cukru (šľahať nad parou cca 15 min, kým nie je sneh tuhý)
    naniesť na pečený koláč a dopiecť na 180 st. ešte 15 min.

    - koláč je výborný, cesto je maslové, ťažšie, ale tá lahodná chuť sladkej a krehkej čiapočky s kyslým ovocím, no jedna balada 🙂

    17. aug 2016