250 g polohrubej muky, 250 g praskového cukru, 200 g nasekané orechy, 200 ml vlažného mlieka, 150 ml oleja, 1 vanilkový cukor, 3 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 1 čl mletej škorice, 200 g nasekanej čokolády, odkôstkované čerešne -- v jendej miske zmiešame cukor, žĺtky, olej a vanil. cukor metličkou v druhej miske múku, prášok do pečiva a vlažné mlieko (cesto je tuhé, vymiešať vareškou ručne, nie šľahačom) do žĺtkového cesta pridať cesto z múky, následne pridať orechy, čoho a škoricu, vareškou vymiešať, z bielok vyšľahať sneh a premiešať s cestom varechou vyliať na vymastený a múkou vysypaný plecj, poukladať čerešne, piecť na 180 st. 40 min
- A. Poláková autorka receptu - koláč je na štýl bublaniny, ale chuťovo lepší, oplatí sa vyskúšať 🙂
250 g polohrubej muky, 250 g praskového cukru, 200 g nasekané orechy, 200 ml vlažného mlieka, 150 ml oleja, 1 vanilkový cukor, 3 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 1 čl mletej škorice, 200 g nasekanej čokolády, odkôstkované čerešne
-- v jendej miske zmiešame cukor, žĺtky, olej a vanil. cukor metličkou
v druhej miske múku, prášok do pečiva a vlažné mlieko (cesto je tuhé, vymiešať vareškou ručne, nie šľahačom)
do žĺtkového cesta pridať cesto z múky, následne pridať orechy, čoho a škoricu, vareškou vymiešať, z bielok vyšľahať sneh a premiešať s cestom varechou
vyliať na vymastený a múkou vysypaný plecj, poukladať čerešne, piecť na 180 st. 40 min
- A. Poláková autorka receptu
- koláč je na štýl bublaniny, ale chuťovo lepší, oplatí sa vyskúšať 🙂