600 g polohrubá múka, 400 g hladká múka, 150 g kravského masla roztopeného, 3 žltky, 6 lyžíc práškový cukor, 500 ml mlieka, 1 kocka droždia, štipka soli. Z časti mlieka, droždia a 1-2 PL kryst. cukru spravíme kvások, potom vypracujeme cesto, necháme pol hodiny kysnúť, potom rozdelíme do bochníkov, každý rozvaľkám a radielkom nakrájame pásiky ako na haboše, namotávame na trubičky (netreba ich mastiť!. Zo zvyšných bielok + 1 vajíčko potierame celé dookola a obaľujeme v zmesi mleté orechy, vanilkový cukor 2 ks, mletá škorica, 1-2 čl, 2 ks škoricový cukor , kryštálový cukor v pomere koľko orechov , toľko cukru. A ukladáme na plech aj s papierom na pečenie, pečiem cca 15 min, na 180, aby chytili fabru a teplé ešte raz obalím zľahka v zmesi a ocukrujem
@bejbyzuzu raz tolko, ako na obrazku, len kym som odfotila, tak sa polka zjedla 🙂 kakaove, asi len prisypat kakao do cesta, nerobila som take, ale je to obycajne kysnute cesto
600 g polohrubá múka, 400 g hladká múka, 150 g kravského masla roztopeného, 3 žltky, 6 lyžíc práškový cukor, 500 ml mlieka, 1 kocka droždia, štipka soli.
Z časti mlieka, droždia a 1-2 PL kryst. cukru spravíme kvások, potom vypracujeme cesto, necháme pol hodiny kysnúť, potom rozdelíme do bochníkov, každý rozvaľkám a radielkom nakrájame pásiky ako na haboše, namotávame na trubičky (netreba ich mastiť!. Zo zvyšných bielok + 1 vajíčko potierame celé dookola a obaľujeme v zmesi mleté orechy, vanilkový cukor 2 ks, mletá škorica, 1-2 čl, 2 ks škoricový cukor , kryštálový cukor v pomere koľko orechov , toľko cukru.
A ukladáme na plech aj s papierom na pečenie, pečiem cca 15 min, na 180, aby chytili fabru a teplé ešte raz obalím zľahka v zmesi a ocukrujem