výborné, nadýchané gaštanovo karamelové rezy, chutné ako z cukrárne, autorka tieninka: Cesto:6 vajíčok, 9 PL kryštálového cukru, 150 ml olej, 9 PL polohrubej muúky, 1 prášok do pečiva, 1a pol PL kakaa Plnka: 1a pol balíka zlatého klasu, 450 ml mlieka, 125 g rastlinný tuk, 250 g kravského masla, 4 a pol PL práškového cukru, 375 g mrazené gaštanové pyré Karamelová šlahačka: 4 PL kryštálového cukru, 300 ml mlieko,2 šľlahačky v prášku Cesto: Celé vajíčka vyšľahať s cukrom, pridať olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech (moj taká stredná veľkosť, aby bol koláč vyšší) , piecť na 180 st. 15-20 min. Plnka: časť mlieka nechať zovrieť, vo zvyšku mlieka rozmiešať zlaté klasy, potom do vriaceho mlieka naliať mlieko so zlatým klasom a uvariť hustú kašu, nechať dobre vychladnúť. Spolu vymiešať zmäknutý tuk, maslo, práškový cukor a gaštanové pyré. Do hmoty vmiešať vychladnutú kašu zo zlatého klasu po častiach (vychladnutý, aby sa to spolu nezrazilo) Šľahačka: Do hrnca dať cukor, opatrne ho nechať skaramelizovať. Zaliať vlažným mliekom, karamel sa zrazí, tak sa nezľaknite, ale postupným varením sa úplne rozpustí, treba len dobre miešať 🙂 Karamel nechat vychladnuť, čiastočne aj v chladničke, potom vsypať práškové šľahačky a vyšľahať. Rezy som na záver ešte pokvapkala rozpustenou čokoládou na varenie
výborné, nadýchané gaštanovo karamelové rezy, chutné ako z cukrárne, autorka tieninka:
Cesto:6 vajíčok, 9 PL kryštálového cukru, 150 ml olej, 9 PL polohrubej muúky, 1 prášok do pečiva, 1a pol PL kakaa
Plnka: 1a pol balíka zlatého klasu, 450 ml mlieka, 125 g rastlinný tuk, 250 g kravského masla, 4 a pol PL práškového cukru, 375 g mrazené gaštanové pyré
Karamelová šlahačka: 4 PL kryštálového cukru, 300 ml mlieko,2 šľlahačky v prášku
Cesto: Celé vajíčka vyšľahať s cukrom, pridať olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech (moj taká stredná veľkosť, aby bol koláč vyšší)
, piecť na 180 st. 15-20 min.
Plnka: časť mlieka nechať zovrieť, vo zvyšku mlieka rozmiešať zlaté klasy, potom do vriaceho mlieka naliať mlieko so zlatým klasom a uvariť hustú kašu, nechať dobre vychladnúť. Spolu vymiešať zmäknutý tuk, maslo, práškový cukor a gaštanové pyré. Do hmoty vmiešať vychladnutú kašu zo zlatého klasu po častiach (vychladnutý, aby sa to spolu nezrazilo)
Šľahačka: Do hrnca dať cukor, opatrne ho nechať skaramelizovať. Zaliať vlažným mliekom, karamel sa zrazí, tak sa nezľaknite, ale postupným varením sa úplne rozpustí, treba len dobre miešať 🙂 Karamel nechat vychladnuť, čiastočne aj v chladničke, potom vsypať práškové šľahačky a vyšľahať.
Rezy som na záver ešte pokvapkala rozpustenou čokoládou na varenie