135 / 275
    Výborné gaštanové rezy
    Komentár bol odstránený

    výborné, nadýchané gaštanovo karamelové rezy, chutné ako z cukrárne, autorka tieninka:
    Cesto:6 vajíčok, 9 PL kryštálového cukru, 150 ml olej, 9 PL polohrubej muúky, 1 prášok do pečiva, 1a pol PL kakaa
    Plnka: 1a pol balíka zlatého klasu, 450 ml mlieka, 125 g rastlinný tuk, 250 g kravského masla, 4 a pol PL práškového cukru, 375 g mrazené gaštanové pyré
    Karamelová šlahačka: 4 PL kryštálového cukru, 300 ml mlieko,2 šľlahačky v prášku
    Cesto: Celé vajíčka vyšľahať s cukrom, pridať olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech (moj taká stredná veľkosť, aby bol koláč vyšší)
    , piecť na 180 st. 15-20 min.
    Plnka: časť mlieka nechať zovrieť, vo zvyšku mlieka rozmiešať zlaté klasy, potom do vriaceho mlieka naliať mlieko so zlatým klasom a uvariť hustú kašu, nechať dobre vychladnúť. Spolu vymiešať zmäknutý tuk, maslo, práškový cukor a gaštanové pyré. Do hmoty vmiešať vychladnutú kašu zo zlatého klasu po častiach (vychladnutý, aby sa to spolu nezrazilo)
    Šľahačka: Do hrnca dať cukor, opatrne ho nechať skaramelizovať. Zaliať vlažným mliekom, karamel sa zrazí, tak sa nezľaknite, ale postupným varením sa úplne rozpustí, treba len dobre miešať 🙂 Karamel nechat vychladnuť, čiastočne aj v chladničke, potom vsypať práškové šľahačky a vyšľahať.
    Rezy som na záver ešte pokvapkala rozpustenou čokoládou na varenie

    20. jún 2016

    koláč nechať cez noc v chladničke, aby sa chute prepojili, a na druhý deň si pochutnávame 🙂

    20. jún 2016
    Komentár bol odstránený