Jogurtový krémeš cukráreň lidla koláčik je chuťovo dobrý, len sa trochu neprakticky je, je menej sladký, cítiť v ňom aj kyslosť jogurtu, ale chuť si môžete upraviť sami množstvom cukru robila som na veľký plech 30x40 cm 1 balenie 400 g lístkového cesta rozvaľkať na veľkosť plechu, preniesť na papier na pečenie na plech, cesto vidličkou popichať, piecť na 180 st. cca 15 min, kým cesto nechytí zlatistú farbu druhé cesto 400 g tiež upiecť do zlatista, po upečení ho rozkrájať na štvorce a nechať vychladnúť plnka: 800 ml mlieka s 10 PL cukru priviesť do varu, vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešať 4 balíky vanilkového pudingu, uvariť hustý puding, keď vychladne, vmiešať 500 g bieleho jogurtu - 500 ml sladkej smotany vyšľahať so stužovačom -čoko poleva: v 100 g sladkej horúcej smotany miešaním rozpustiť 200 g horkej čokolády, potom vmiešať ešte 160 g masla, túto polevu naniesť na pokrájané lístkové štvorce a dať do chladničky zatuhnúť - krémeš: lístkové cesto, pudingovo-jogurtová vrstva, šľahačková vrstva, poukladať čokoládovo - lískové štvorce nechať v chladničke stuhnúť cez noc
Jogurtový krémeš cukráreň lidla
koláčik je chuťovo dobrý, len sa trochu neprakticky je, je menej sladký, cítiť v ňom aj kyslosť jogurtu, ale chuť si môžete upraviť sami množstvom cukru
robila som na veľký plech 30x40 cm
1 balenie 400 g lístkového cesta rozvaľkať na veľkosť plechu, preniesť na papier na pečenie na plech, cesto vidličkou popichať, piecť na 180 st. cca 15 min, kým cesto nechytí zlatistú farbu
druhé cesto 400 g tiež upiecť do zlatista, po upečení ho rozkrájať na štvorce a nechať vychladnúť
plnka: 800 ml mlieka s 10 PL cukru priviesť do varu, vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešať 4 balíky vanilkového pudingu, uvariť hustý puding, keď vychladne, vmiešať 500 g bieleho jogurtu
- 500 ml sladkej smotany vyšľahať so stužovačom
-čoko poleva: v 100 g sladkej horúcej smotany miešaním rozpustiť 200 g horkej čokolády, potom vmiešať ešte 160 g masla, túto polevu naniesť na pokrájané lístkové štvorce a dať do chladničky zatuhnúť
- krémeš: lístkové cesto, pudingovo-jogurtová vrstva, šľahačková vrstva, poukladať čokoládovo - lískové štvorce
nechať v chladničke stuhnúť cez noc