2 vajíčka vyšľahať so 170 g cukru (trstinový, brezový, kokosový), primiešať 1 PL roztopeného kokosového oleja, 200 g bieleho jogurtu, potom metličkou vmiešať pol hrnčeka hladkej špaldovej múky, 1 kopcovitá lyžička vínneho kmeňa (prášku do pečiva) a 200 g mletého maku, cesto vyliať do vymastenej formy po bokoch, na spodok papier na pečenie, piecť na 180 st. 35-40 min. (moja tort. forma 26 cm, korpus vysoký nie je, ale sa prekrojit da) plnka: 500 g tvarohu so 100 g bieleho jogurtu zmiešať, dosladiť podľa chuti na vychladnutý korpus dať polku plnky, potom vykostkované čeresne, zvyšnú časť plnky, a druhú časť korpusu dozdobené práškovým brezovým cukrom
2 vajíčka vyšľahať so 170 g cukru (trstinový, brezový, kokosový), primiešať 1 PL roztopeného kokosového oleja, 200 g bieleho jogurtu, potom metličkou vmiešať pol hrnčeka hladkej špaldovej múky, 1 kopcovitá lyžička vínneho kmeňa (prášku do pečiva) a 200 g mletého maku, cesto vyliať do vymastenej formy po bokoch, na spodok papier na pečenie, piecť na 180 st. 35-40 min. (moja tort. forma 26 cm, korpus vysoký nie je, ale sa prekrojit da)
plnka: 500 g tvarohu so 100 g bieleho jogurtu zmiešať, dosladiť podľa chuti
na vychladnutý korpus dať polku plnky, potom vykostkované čeresne, zvyšnú časť plnky, a druhú časť korpusu
dozdobené práškovým brezovým cukrom