recept z fb stránky Moje jedlo: https://www.facebook.com/833897606636595/photos...
130 g bieleho smotanového jogurtu
125 g zmäknutého masla
štipka soli
1 malý žĺtok
1/2 lyžičky bourbon vanilky
200 g hladkej špaldovej celozrnnej múky (ja som použila 120 g špaldovej hladkej múky a 80 g ovsenej múky)
na obaľovanie - práškový xylitol
Do cesta žiadny cukor nejde. Uvedené množstvo vystačí na cca 2 plechy.
Všetky suroviny spolu zmiešať, vypracovať hrudku, zabaliť do sáčku alebo potravinovej fólie a dať do chladu zatuhnúť (najlepšie cez noc), Na druhý deň cesto vybrať v dostatočnom predstihu, aby maslo v ceste trošku povolilo. Na pomúčenej doske rozvaľkať cesto, na hrúbku cca 0,4 cm a radielkom vykrajujeme požadovaný tvar fánok.
Plech na pečenie vystelieme papierom a dobre ho pocukrujeme práškovým xylitolom (brezový cukor). Fánky poprekladáme na pocukrovaný plech, nechávame asi 1 cm medzery, trošku narastú. Poriadne poprášime cukrom (xylitolom) a dáme piecť na 180 stupňov, ja som cca 20 min.. Potom ich vyberieme a ešte teplé opäť poprášime cukrom. Tým že do cesta cukor nejde, sa fánky dosladzujú len práškovým cukrom, my sme ich doma jedli aj s lekvárom. A boli vážne super chutné 🙂
Ale ved to vyzera stredom akoby to bolo niecim plnene
Aj recept hodis ?😀