101 / 275
    Gaštanový cheesecake

    Vyzera dobre, pockam si na recept

    10. mar 2016
    Komentár bol odstránený

    išpirácia na recept: https://www.facebook.com/koolinarium/photos/a.5...
    Korpus:
    200g mletých ovsených vločiek, 50 g mleté mandle, 40g trstinového cukru, 100 g zmäknutého masla, 1PL 82% gaštanového pyré, 1PL karob/ kakaa

    Plnka:
    500g tvarohu, 200 g biely jogurt, 240 g 82% gaštanového pyré, 3 vajíčka, cukor podľa chuti

    Korpus si pripravíme zmiešaním všetkých surovín s maslom izbovej teploty. Hotovú zmes vtlačíme na dno vymastenej tortovej formy o priemere 26 cm, vyformujeme asi 3 cm vysoké okraje a vložíme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
    Medzitým si vyšľaháme tvaroh s bielym jogurtom, dosladíme podľa chutí a následne po jednom zašľaháme vajíčka. Na záver primiešame gaštanové pyré. Zmes vyliať na korpus, piecť na 170°C cca 50 min, potom rúru vypnúť a koláč nechať dojsť a vychladnúť v rúre, aby sa mu po vybratí z rúry nepopraskal povrch.

    - spodok cheesecaku je mrvivý a suchší vzhľadom k tomu, že základ tvoria mleté ovsené vločky, ale výsledná chuť je super 🙂

    11. mar 2016