98 / 275
    Francúzsky jablkový koláč

    nadhera, ako to zienka prosim stihas, stale takto vyvarat a vypekat

    28. feb 2016

    @tatianka.g ale toho pojeme, ze? 😀 snazim sa o rychle recepty, aby som ich stihala, kym mala spi.

    28. feb 2016

    cesto: 200 g hladkej špaldovej múky, 80 g cukru (brezový, trstinový, kokosový), 1 čl mletej bourbon vanilky (kupujem v DMke), 100 g zmäknutého masla, 1 čl citrónovej kôry a šťavy
    všetko spolu miešať, cesto je drobivé, natlačiť do vymastenej tortovej formy (moja 26 cm), vytiahnuť aj na okraje, popichať vidličkou
    plnka: 3 dcl jablkové pyré (ja mám domáce, alebo si spravte z 3 veľkých jabĺk, dochuťte cukrom a škoricou), naniesť na cesto
    navrch poukladať na mesiačiky pokrájané 2-3 jablká
    zálievka: 2 vajíčka, 10 g cukru, 1 čl mletej bourbon vanilky, 250 ml šľahačkovej smotany, všetko zmixovať, naliať na predošlé vrstvy
    piekla som na 180 st. 45 minút (v recepte bolo doporučené 25 min, ale v tom čase moja plnka bola úplne tekutá)
    - koláč na druhý deň odstáty a vychladnutý je chuťovo výborný 🙂
    z knižky Moje skvelé jedlo

    28. feb 2016