Na cesto: 8 lyžíc masla, ½ balíčka bezfosfátového prášku do pečiva (vínny kameň), 1/2 šálky trstinového cukru (použila som brezový cukor), 3/4 šálky mlieka, 2 vajíčka, 1 a 1/4 šálky hladkej špaldovej múky
posýpka: 70 g roztopeného masla, špaldová krupica podľa potreby, cukor , cesto by malo byť sypké a mrviť sa.
½ kg rebarbory
POSTUP: Očistíme si rebarboru a nakrájame ju na cca 1cm kúsky, preložíme do misky a zasypeme trochou hnedého cukru. Pripravíme si cesto tak, že mlieko zohrejeme a rozpustíme si v ňom maslo. Mlieko nesmie byť veľmi horúce, aby nám neuvarilo vajíčka, stačí teplota tela. Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do peny, pridáme maslové mlieko a pokračujeme v šľahaní. Do vzniknutej masy postupne prisypávame múku s vínnym kameňom. Zmes potom rozotrieme do papierom vystlanej tortovej formy, poukladáme rebarboru a prstami rozmrvíme drobeničku. Dáme do rúry a pečieme na 180 st. cca 20-30 minút (ja som piekla 30 minút)
podľa fb stránky Moje jedlo: https://www.facebook.com/833897606636595/photos...
Na cesto: 8 lyžíc masla, ½ balíčka bezfosfátového prášku do pečiva (vínny kameň), 1/2 šálky trstinového cukru (použila som brezový cukor), 3/4 šálky mlieka, 2 vajíčka, 1 a 1/4 šálky hladkej špaldovej múky
posýpka: 70 g roztopeného masla, špaldová krupica podľa potreby, cukor , cesto by malo byť sypké a mrviť sa.
½ kg rebarbory
POSTUP:
Očistíme si rebarboru a nakrájame ju na cca 1cm kúsky, preložíme do misky a zasypeme trochou hnedého cukru. Pripravíme si cesto tak, že mlieko zohrejeme a rozpustíme si v ňom maslo. Mlieko nesmie byť veľmi horúce, aby nám neuvarilo vajíčka, stačí teplota tela. Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do peny, pridáme maslové mlieko a pokračujeme v šľahaní. Do vzniknutej masy postupne prisypávame múku s vínnym kameňom. Zmes potom rozotrieme do papierom vystlanej tortovej formy, poukladáme rebarboru a prstami rozmrvíme drobeničku. Dáme do rúry a pečieme na 180 st. cca 20-30 minút (ja som piekla 30 minút)