výborný, sladký a čokoládový 🙂 inšpirovaný z knižky Sladkosti bez výčitiek
250 g čiernych fazuliek (použila som azuki alebo iná fazuľa), 300 g jablkové pyré (podľa receptu doporučené pyré z 2 jabĺk, ale mne potom hmota prišla suchá), 2 PL mleté ľanové semiačka, 3 PL roztopeného kokosového oleja, 2 PL mlieka, 1 PL teplej vody, 1 PL prášku do pečiva (bezfosfátový zdravší), 4 PL kokosu, 30 g kakaa (ja som nepridávala), 3 PL mleté mandle, 70 g 42 % čokolády, 1 PL brezového cukru (alebo viac podľa chuti)
uvariť fazuľu, rozmixovať s jablkovým pyré, zmiešať s ostatnými ingredienciami okrem čokolády, ľanové semiačka zaliať trochou teplej vody a nechať 3 minúty postáť, až tak pridať do receptu do výslednej zmesi primiešať roztopenú čokoládu piecť vo vymastenej forme (moja tortová 26 cm) na 180 stupňov 60 min, nechať dobre vychladnúť
výborný, sladký a čokoládový 🙂
inšpirovaný z knižky Sladkosti bez výčitiek
250 g čiernych fazuliek (použila som azuki alebo iná fazuľa), 300 g jablkové pyré (podľa receptu doporučené pyré z 2 jabĺk, ale mne potom hmota prišla suchá), 2 PL mleté ľanové semiačka, 3 PL roztopeného kokosového oleja, 2 PL mlieka, 1 PL teplej vody, 1 PL prášku do pečiva (bezfosfátový zdravší), 4 PL kokosu, 30 g kakaa (ja som nepridávala), 3 PL mleté mandle, 70 g 42 % čokolády, 1 PL brezového cukru (alebo viac podľa chuti)
uvariť fazuľu, rozmixovať s jablkovým pyré, zmiešať s ostatnými ingredienciami okrem čokolády, ľanové semiačka zaliať trochou teplej vody a nechať 3 minúty postáť, až tak pridať do receptu
do výslednej zmesi primiešať roztopenú čokoládu
piecť vo vymastenej forme (moja tortová 26 cm) na 180 stupňov
60 min, nechať dobre vychladnúť