korpus: 1/2 hrnčeka špaldovej múky (použila som hladkú), 3 PL karobu/kakaa, 1/2 hrnčeka jablkové pyré, 1/3 až 1/2 hrnčeka medu (orig. recept je pol hrnčeka, ale med vo výsledku cítiť, tak buď uberte alebo zameňte za cukor 🙂), 2 vajíčka, 1 PL roztopeného kokosového oleja, štipka prášku do pečiva, štipka soli - najprv zmiešať suché ingrediencie (múka, karob, prášok do pečiva, soľ), následne med, pyré, vajíčka a olej, vymixovať vyliať do formy na pečenie (moja tortová 26 cm s odnímateľným dnom) - cesto je veľmi riedke, preto nepoužite ráfik, lebo cesto by vám vytieklo na plech ani cheesecake formu, piecť 10-15 min. na 180 stupňov plnka: ja som dala 250 g ricoty a 6 PL bieleho jogurtu, 2 vajíčka, cukor podľa chuti (originál recept 250 g jogurtu a 5 PL tvarohu, 1 vajíčko ,alebo skombinujte trebárs aj s mascarpone 🙂) vyliať na upečený korpus, navrstviť mrazené alebo čerstvé ovocie a dopiecť (ja som piekla ešte na 180 stupňov cca 50 minút) - recept z knižky fitrecepty II - výsledný koláč je celý mäkký, korpus nemá charakter piškóty, je rovnako mäkký ako cheeseaková vrstva
@marienkat bud kupis v oddeleni detskej vyzivy, ja mam svoju domacu, lebo mam 16 mesacnu malu alebo len podusis doma jablko s trochou vody (alebo naparis v parnom hrnci , pomixujes a je hotovo) 🙂
korpus: 1/2 hrnčeka špaldovej múky (použila som hladkú), 3 PL karobu/kakaa, 1/2 hrnčeka jablkové pyré, 1/3 až 1/2 hrnčeka medu (orig. recept je pol hrnčeka, ale med vo výsledku cítiť, tak buď uberte alebo zameňte za cukor 🙂), 2 vajíčka, 1 PL roztopeného kokosového oleja, štipka prášku do pečiva, štipka soli
- najprv zmiešať suché ingrediencie (múka, karob, prášok do pečiva, soľ), následne med, pyré, vajíčka a olej, vymixovať vyliať do formy na pečenie (moja tortová 26 cm s odnímateľným dnom) - cesto je veľmi riedke, preto nepoužite ráfik, lebo cesto by vám vytieklo na plech ani cheesecake formu, piecť 10-15 min. na 180 stupňov
plnka: ja som dala 250 g ricoty a 6 PL bieleho jogurtu, 2 vajíčka, cukor podľa chuti (originál recept 250 g jogurtu a 5 PL tvarohu, 1 vajíčko ,alebo skombinujte trebárs aj s mascarpone 🙂)
vyliať na upečený korpus, navrstviť mrazené alebo čerstvé ovocie a dopiecť (ja som piekla ešte na 180 stupňov cca 50 minút)
- recept z knižky fitrecepty II
- výsledný koláč je celý mäkký, korpus nemá charakter piškóty, je rovnako mäkký ako cheeseaková vrstva