Cesto: 2 hrnčeky ovsených vločiek (použila som jačmenné, tiež sa dajú relatívne dobre rozmixovať), 1/2 hrnčeka mandlí a, 3 vajcia, 1/2 hrnčeka kyslého mlieka, 1/2 hrnčeka kokosového cukru (alebo iný obľúbený), 1 PL škorice, 1 ČL prášku do pečiva (bezfosfátový) V mixéri rozmixujeme vločky, mandle, primiešame prášok do pečiva, cukor, škoricu, pridáme zvyšné ingrediencie a dobre premiešame. Cesto vyliať do vymastenej tortovej formy (moja 26 cm), piecť 20-25 minút na 175 stupňoch, vychladnutý korpus som už neprekrajovala plnka: 6 ks vekých očistených jabĺk bez jadrovníka nastrúhať (ja využívam na to mixér so strúhacou vložkou), na panvici rozhoriať 2 kopcovité PL medu, pridať jablká a krátko podusiť, na dochutenie pridať aj 2 čajové lyžičky škorice a 1PL citrónovej šťavy. - udusené jablká naniesť na upečený korpus Posýpka: 3/4 šálky celozrnnej špaldovej múky, 2 PL medu, 1/3 šálky roztopeného masla, spolu zmiešať a vznikne nám mrvenička. naniesť na jablkovú vrstvu, v rúre som koláč zapekala ešte cca 30 minút na 175 stupňov, kým nezačala mrvenička hnednúť
z FB stránky Recepty od Katy: https://www.facebook.com/receptyodkaty/photos/a...
Cesto: 2 hrnčeky ovsených vločiek (použila som jačmenné, tiež sa dajú relatívne dobre rozmixovať), 1/2 hrnčeka mandlí a, 3 vajcia, 1/2 hrnčeka kyslého mlieka, 1/2 hrnčeka kokosového cukru (alebo iný obľúbený), 1 PL škorice, 1 ČL prášku do pečiva (bezfosfátový)
V mixéri rozmixujeme vločky, mandle, primiešame prášok do pečiva, cukor, škoricu, pridáme zvyšné ingrediencie a dobre premiešame. Cesto vyliať do vymastenej tortovej formy (moja 26 cm), piecť 20-25 minút na 175 stupňoch, vychladnutý korpus som už neprekrajovala
plnka: 6 ks vekých očistených jabĺk bez jadrovníka nastrúhať (ja využívam na to mixér so strúhacou vložkou), na panvici rozhoriať 2 kopcovité PL medu, pridať jablká a krátko podusiť, na dochutenie pridať aj 2 čajové lyžičky škorice a 1PL citrónovej šťavy.
- udusené jablká naniesť na upečený korpus
Posýpka: 3/4 šálky celozrnnej špaldovej múky, 2 PL medu, 1/3 šálky roztopeného masla, spolu zmiešať a vznikne nám mrvenička.
naniesť na jablkovú vrstvu, v rúre som koláč zapekala ešte cca 30 minút na 175 stupňov, kým nezačala mrvenička hnednúť