1 ks rozmrazené gaštanové pyré zmiešať so 100 g nasekaných orieškov (ja som dala nesolené nepražené kešu oriešky), primiešať 3 žĺtky, dobre pomixovať, potom jemne metličkou vmiešať tuhý sneh z 3 bielkov cesto som vyliala do 17 cm srdiečkovej tortovej formy (mám len rámik, na plech som dala papier na pečenie), piekla v rúre na 180 stupňov 25 minút dĺžku pečenia si odsledujte, v tortovej forme 26 cm bolo doporučované piecť cca 15 minút po vychladnutí som korpus prekrojila na dve časti plnka: 100 g čokolády 42% roztopiť vo vodnom kúpeli, pridať 100 g nutely (choco duo) a 250 g mascarpone krém je pekne tuhý, ozdobnou špičkou som naniesla plnku medzi korpusy a ozdobila vrchný plát
chutná torta, trošku inak, aj pre nemilovníkov gaštanového pyré 🙂
recept z fb stránky Moje jedlo, 2 poschodová nahá torta: https://www.facebook.com/833897606636595/photos...
1 ks rozmrazené gaštanové pyré zmiešať so 100 g nasekaných orieškov (ja som dala nesolené nepražené kešu oriešky), primiešať 3 žĺtky, dobre pomixovať, potom jemne metličkou vmiešať tuhý sneh z 3 bielkov
cesto som vyliala do 17 cm srdiečkovej tortovej formy (mám len rámik, na plech som dala papier na pečenie), piekla v rúre na 180 stupňov 25 minút
dĺžku pečenia si odsledujte, v tortovej forme 26 cm bolo doporučované piecť cca 15 minút
po vychladnutí som korpus prekrojila na dve časti
plnka: 100 g čokolády 42% roztopiť vo vodnom kúpeli, pridať 100 g nutely (choco duo) a 250 g mascarpone
krém je pekne tuhý, ozdobnou špičkou som naniesla plnku medzi korpusy a ozdobila vrchný plát
chutná torta, trošku inak, aj pre nemilovníkov gaštanového pyré 🙂