Aj ja 🙂
asi najznámejší tvarohový koláč som skúsila prerobiť na zdravšiu verzii 🙂 V pôvodnom recepte je 250 g práškového cukru, ale nahradením kakaa karobom, ktorý je prirodzene sladký, som ušetrila 100 g cukru 🙂
cesto: 400 g hladkej špaldovej múky, 150 g kokosového cukru (alebo iný obľúbený, zmixovaný najemno), 250 g zmäknutého masla, 1 balík kypriaceho prášku (npr. bezfosfátový), 1 vajíčko, 3 PL karobu (náhrada kakaa)
, všetko spolu zmiešať, vypracovať cesto, rozdeliť na dve polovice a vo fólii dať stuhnúť aspoň na hodinu do mrazničky
plech veľkosti 25x30 cm vymastiť a vysypať múkou
na strúhadle nahrubo nastrúhať polku cesta
plnka: 750 g tvarohu zmiešaný podľa chuti s cukrom ( lepšie hrudkovitý, ale ak máte jemný, tak ho pred roztieraním na cesto ohrejte, aby ste si neporušili spodného cesto pri roztieraní, kedže je strúhané)
nastrúhať zvyšnú časť cesta, piecť na 180 stupňov 45 minút
- v porovnaní s originál verziou je koláčik menej sladký a sypkejší, ale na chuti mu neubralo 🙂
@jankakvetka
@zdejko paci sa, vyssie je, len kým som to natukala, tak to chvilu trvalo 🙂
Mozem poprosit recept? Dakujem pekne