ja som si medové pláty upiekla doma, z tejto dávky vyšli dva kusy: 200 g práškového cukru, 260 g hladká múka, 160 g maslo 82%, 2 čl soda bikarbona, 2 vajíčka, 2 PL medu, trochu mlieka - nad parou rozpustiť maslo, pridať med, vajíčka izbovej teploty (aby sa nezrazili), preosiaty práškový cukor, sódu bikarbónu s múkou, dobre rozmiešať mixérom a zriediť trochou mlieka cesto rozdeliť na dve časti, cesto je hodne lepivé a tekuté, naniesť na plech s papierom na pečenie a piecť na 175 stupňov 12 minút (kým nezíska tmavohnedú farbu)
upečené cesto (alebo si to môžete zjednodušiť kupovanými medovými plátmi) najemno pomrviť, zmiešala som so 100 g zmäknutého 82% masla, asi 3/4 konzervy sladeného mlieka Salko (nevarila som ho na karamel), pridala časť nasekaných vlašských orechov okolo 100 g, tvarovala z hmoty guľky (pracovala sa s hmotou dobre, nebolo treba ju dávať stuhnúť do chladničky) a tie obalila ešte vo zvyšku pomletých vlašských orechov a mňamka je na svete 🙂
ja som si medové pláty upiekla doma, z tejto dávky vyšli dva kusy:
200 g práškového cukru, 260 g hladká múka, 160 g maslo 82%, 2 čl soda bikarbona, 2 vajíčka, 2 PL medu, trochu mlieka
- nad parou rozpustiť maslo, pridať med, vajíčka izbovej teploty (aby sa nezrazili), preosiaty práškový cukor, sódu bikarbónu s múkou, dobre rozmiešať mixérom a zriediť trochou mlieka
cesto rozdeliť na dve časti, cesto je hodne lepivé a tekuté, naniesť na plech s papierom na pečenie a piecť na 175 stupňov 12 minút (kým nezíska tmavohnedú farbu)
upečené cesto (alebo si to môžete zjednodušiť kupovanými medovými plátmi) najemno pomrviť, zmiešala som so 100 g zmäknutého 82% masla, asi 3/4 konzervy sladeného mlieka Salko (nevarila som ho na karamel), pridala časť nasekaných vlašských orechov okolo 100 g, tvarovala z hmoty guľky (pracovala sa s hmotou dobre, nebolo treba ju dávať stuhnúť do chladničky) a tie obalila ešte vo zvyšku pomletých vlašských orechov
a mňamka je na svete 🙂