Ked urobim karamel, potom maslo? A tak salko? Lebo v receptoch pisu, ze najprv do skaram.cukru salko a tak maslo, .......a davate maslo alebo heru? Dik
@marianna1971 ano, u nas v rodine to robime tak..u nas to piekla vzdy mamina, teraz som prebrala stafetu ja 🙂 najprv cukor opatrne skaramelizovat, aj brat z platne, aby nezhorel a opatrne miesat, aby sa nevytvorili hrudky, ako sa bude spustat cukor. potom pridat naraz 80 g masla, zacne sa rozpustat a miesat . robila som uz aj s herou, tieto su s kravskym maslom, nejaky rozdiel v chuti ani konzistencii som si nevsimla 🙂
@marianna1971 a potom pridat tenkym prudom salco a miesat miesat miesat (alebo to zobrat z platne prec) a na zaver nasypat burizony
300 g kryštálového cukru upáliť na karamel, potom pridať 80 g masla, rozpustiť a rozmiešať, pridať tenkým prúdom 1 sladené mlieko Salco, dobre pomiešať, odstaviť z plameňa a vmiešať 1 a 3/4 balíka burizónov
hmotu dobre zamiešať a nechať vychladnúť, tvarovať guľky (hmotu nechať vychladnúť tak, aby sa guľky ľahko tvarovali a nelepili sa burizóny na prsty, resp. pomôže aj trošku navlhčiť ruky vodou)