Suroviny: 200g ovsenej múky (ja som pomlela jemné ovsené vločky) 50g mandľovej múky (použila som jemne mleté mandle) 50g zmäknutého masla 82 % 50g kokosového oleja 70g kokosového cukru 1 lyžička Bourbon vanilky 1vajíčko kôra z 1 bio pomaranča (dala som 1 čl sušenej kupovanej pomarančovej kôry) práškový cukor s Bourbon vanilkou na obalenie
Všetky suroviny spolu vymiešame do hladkého cesta, prikryjeme ho mikroténovým vreckom, aby neobschlo a necháme ho odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu, prípadne viac, cestu sa nič nestane. Cesto vyberieme z chladničky asi 30 minút pred tým, ako s ním chceme začneme pracovať. Z cesta opatrne odtrhávame menšie kúsky a tvarujeme z nich rožky. Rožky ukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme na 180st. asi 10 minút, kým nie sú ružové. Čas pečenia je však len orientačný, záleží, aké hrubé rožky robíme a či sme mali rúru rozohriatu. Ešte horúce rožky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s Bourbon vanilkou, preložíme do nádoby a necháme vychladnúť. Až potom pripravíme rožky na uskladnenie. Z uvedeného množstva surovín vyjdú asi 2 plechy rožkov.
recept z fb stránky Moje jedlo: https://www.facebook.com/833897606636595/photos...
Suroviny:
200g ovsenej múky (ja som pomlela jemné ovsené vločky)
50g mandľovej múky (použila som jemne mleté mandle)
50g zmäknutého masla 82 %
50g kokosového oleja
70g kokosového cukru
1 lyžička Bourbon vanilky
1vajíčko
kôra z 1 bio pomaranča (dala som 1 čl sušenej kupovanej pomarančovej kôry)
práškový cukor s Bourbon vanilkou na obalenie
Všetky suroviny spolu vymiešame do hladkého cesta, prikryjeme ho mikroténovým vreckom, aby neobschlo a necháme ho odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu, prípadne viac, cestu sa nič nestane. Cesto vyberieme z chladničky asi 30 minút pred tým, ako s ním chceme začneme pracovať. Z cesta opatrne odtrhávame menšie kúsky a tvarujeme z nich rožky. Rožky ukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme na 180st. asi 10 minút, kým nie sú ružové. Čas pečenia je však len orientačný, záleží, aké hrubé rožky robíme a či sme mali rúru rozohriatu. Ešte horúce rožky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s Bourbon vanilkou, preložíme do nádoby a necháme vychladnúť. Až potom pripravíme rožky na uskladnenie. Z uvedeného množstva surovín vyjdú asi 2 plechy rožkov.