68 / 275
    Mandľové ,,vanilkové,, rožky z ovsenej múky - 2 plechy

    recept z fb stránky Moje jedlo: https://www.facebook.com/833897606636595/photos...

    Suroviny:
    200g ovsenej múky (ja som pomlela jemné ovsené vločky)
    50g mandľovej múky (použila som jemne mleté mandle)
    50g zmäknutého masla 82 %
    50g kokosového oleja
    70g kokosového cukru
    1 lyžička Bourbon vanilky
    1vajíčko
    kôra z 1 bio pomaranča (dala som 1 čl sušenej kupovanej pomarančovej kôry)
    práškový cukor s Bourbon vanilkou na obalenie

    Všetky suroviny spolu vymiešame do hladkého cesta, prikryjeme ho mikroténovým vreckom, aby neobschlo a necháme ho odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu, prípadne viac, cestu sa nič nestane. Cesto vyberieme z chladničky asi 30 minút pred tým, ako s ním chceme začneme pracovať. Z cesta opatrne odtrhávame menšie kúsky a tvarujeme z nich rožky. Rožky ukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme na 180st. asi 10 minút, kým nie sú ružové. Čas pečenia je však len orientačný, záleží, aké hrubé rožky robíme a či sme mali rúru rozohriatu. Ešte horúce rožky obalíme v práškovom cukre zmiešanom s Bourbon vanilkou, preložíme do nádoby a necháme vychladnúť. Až potom pripravíme rožky na uskladnenie. Z uvedeného množstva surovín vyjdú asi 2 plechy rožkov.

    14. dec 2015

    tieto rožky chuťou naozaj pripomínajú originál vanilkové rožky, takže kto ich má rád, si pochutná 🙂

    14. dec 2015

    @eikenella som kedysi piekla tiež z pomletych ovsenych vločiek,ale bez mandlovej muky a boli ok,trošku tvrdsie ako bezne ,ale fajn

    15. dec 2015

    @jkatarina su take tvrdsie, ale na zdravsie zobkanie su fajn

    15. dec 2015