špaldové medovníčky s kokosovým cukrom 🙂 originál recept mám od užívateľky dundul ( v klasickej verzii s bielou múkou), upravila som si ho po svojom, ale sú naozaj výborné a mäkké 🙂
600 g hladká špaldová múka, 300 g kokosový cukor, 100 g ohriaty med, 100 g 82 % masla, 2 vajíčka, 50 ml smotany na šľahanie, 1 čl perníkové korenie, 1 čl soda bikarbona, 1 čl škorica
Múku som zmiešala so sódou bikarbónou, pernikovým korením a škoricou, všetko preosiala, aby sa cesto prevzdušnilo. V stredu som urobila jamku, pridala nahriaty med, maslo, rozšľahané vajíčka a smotanu. Vypracujeme cesto, necháme v potravinovej fólii odstáť aspoň 24 hodín v chladničke. Cesto som postupne po častiach vaľkala medzi dvoma potravinovými fóliami, aby som nemusela zbytočne pridávať múku a medovníky by boli tvrdé. Piekla som na plechu s papierom na pečenie na 180 stupňov 8-9 minút, medovníky som pred pečením potrela rozšľahaným vajíčkom (Podľa hrúbky a vzoru vykrojených medovníkov čas pečenia a podľa toho, ako vám pečie rúra)
špaldové medovníčky s kokosovým cukrom 🙂
originál recept mám od užívateľky dundul ( v klasickej verzii s bielou múkou), upravila som si ho po svojom, ale sú naozaj výborné a mäkké 🙂
600 g hladká špaldová múka, 300 g kokosový cukor, 100 g ohriaty med, 100 g 82 % masla, 2 vajíčka, 50 ml smotany na šľahanie, 1 čl perníkové korenie, 1 čl soda bikarbona, 1 čl škorica
Múku som zmiešala so sódou bikarbónou, pernikovým korením a škoricou, všetko preosiala, aby sa cesto prevzdušnilo. V stredu som urobila jamku, pridala nahriaty med, maslo, rozšľahané vajíčka a smotanu. Vypracujeme cesto, necháme v potravinovej fólii odstáť aspoň 24 hodín v chladničke. Cesto som postupne po častiach vaľkala medzi dvoma potravinovými fóliami, aby som nemusela zbytočne pridávať múku a medovníky by boli tvrdé. Piekla som na plechu s papierom na pečenie na 180 stupňov 8-9 minút, medovníky som pred pečením potrela rozšľahaným vajíčkom (Podľa hrúbky a vzoru vykrojených medovníkov čas pečenia a podľa toho, ako vám pečie rúra)