66 / 275
    3bit na plechu
    Komentár bol odstránený

    Tento koláčik chuťou naozaj pripomína známu tyčinku 3bit. Recept je z mimibazaru: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37989

    Ako bolo ale aj v komentároch pod receptom spomínané, aj mne po nanesení čoko polevy začala karamelová plnka tiecť. Preto doporučujem zvýšiť podiel masla nad odporučovaných 100 g, koľko vám dovolia vaše chuťové poháriky 🙂 Ja nabudúce dám určite okolo 200 g masla. Karamelové salco som použila kupované a originálnu značku.

    A tu je recept:
    Cesto: 2 vajíčka, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2,5 dcl mlieka, 2 PL kakaa, 300 g hladkej múky, 100 ml oleja. Žĺtka s cukrom vyšľaháme dopenista, pridáme olej, vlažné mlieko, vanilínový cukor, napokon jemne metličkou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Na záver jemne vmiešame ešte sneh z bielkov. Cesto vyliať do vymasteného a múkou vysypaného veľkého plechu, piekla som na 180 stupňov 15 minút.

    Krém: 500 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 100 g kryštálového cukru, 2 zlaté klasy, 200 g masla . Časť mlieka necháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom zovrieť, v zvyšnej časti mlieka rozmiešané zlaté klasy. Po zovretí mlieka jemne za pravidelného miešania vlejeme mlieko so zlatými klasmi a uvaríme hustý puding. Po vychladnutí zašľaháme 200 g masla.

    Krém nanesieme na upečený korpus, naň potom poukladáme BeBe keksy (spotrebovala som 1 a pol balíka klasických červených maslových BeBe keksov).

    Karamelová plnka: kupované karamelové salco zmiešať s maslom, doporučovaných je 100 g , ale pridajte viac, nech plnka netečie. Alebo uvariť klasické salco.

    Čoko poleva: 200 g čokolády na varenie roztopiť nad parou s 200 g cery a 1 P olejaL, vychladnutú naniesť na koláč

    Koláč nechať odstáť do druhého dňa, aby BeBe keksy zmäkli.
    Koláč je chutný, hlavne pre milovníkov sladkého 🙂

    12. dec 2015

    @eikenella mozem sa spytat prosim na aky velky plech si ho robila ? Dakujem 🙂

    24. mar 2016

    @samantha89 na velky, 30x40 cm 🙂

    24. mar 2016

    @eikenella akurat na kolaciku pracujem, dakujem 🙂

    24. mar 2016