1 hrnček ovsených vločiek, 70 g mletých mandlí, 1/2 hrnčeka kokosového cukru (alebo iný obľúbený), 80g jablkového pyré, 1 vajíčko, 1/4 hrnčeka mlieka, 1 ČL vínneho kmeňa (prášku do pečiva) 1/2 ČL mletej vanilky krém: 250g biely jogrut, 250 g mascarpone, 4 PL medu 1 káva (sila už podľa toho, či máte radi kávovú chuť koláča alebo nie) karob (na posypanie)
vločky zmixovať na múku, pridať mandle, cukor, prášok do pečiva, vanilku, potom pridať mlieko, vajíčko a jablkové pyré. Cesto som naniesla na papier na pečenie do ráfika (17x27 cm), piecť na 180 stupňov 20 min. Nechať vychladnúť, stiahnuť papier na pečenie z cesta, prekrojiť na polovicu. Prvú časť cesta poliať kávou, naplniť krémom, znova dať cesto, poliať kávou, naniesť krém a posypať karobom. dobrú chuť 🙂
tento koláč si obľúbite, či už tiramisu máte radi alebo nie 🙂 a spravte si ho rovno z dvojnásobnej dávky, lebo je výborný 🙂
inširácia na recept: https://www.modrykonik.sk/blog/sipocka/album/co...
1 hrnček ovsených vločiek, 70 g mletých mandlí, 1/2 hrnčeka kokosového cukru (alebo iný obľúbený), 80g jablkového pyré,
1 vajíčko, 1/4 hrnčeka mlieka, 1 ČL vínneho kmeňa (prášku do pečiva)
1/2 ČL mletej vanilky
krém: 250g biely jogrut, 250 g mascarpone, 4 PL medu
1 káva (sila už podľa toho, či máte radi kávovú chuť koláča alebo nie)
karob (na posypanie)
vločky zmixovať na múku, pridať mandle, cukor, prášok do pečiva, vanilku, potom pridať mlieko, vajíčko a jablkové pyré. Cesto som naniesla na papier na pečenie do ráfika (17x27 cm), piecť na 180 stupňov 20 min. Nechať vychladnúť, stiahnuť papier na pečenie z cesta, prekrojiť na polovicu. Prvú časť cesta poliať kávou, naplniť krémom, znova dať cesto, poliať kávou, naniesť krém a posypať karobom.
dobrú chuť 🙂