inšpirácia na recept: https://www.modrykonik.sk/blog/patricijkaa/albu...
@eikenella opat dakujem, kolacik chutil mne, dcerke (a to uz je co povedat!), kolegyniam v praci a dokonca aj znamym 🙂 urcite sa budem inspirovat dalej x
@danusica83 tesim sa, tak snazim sa tu davat len recepty, co sa mi doma vydarili a chutili nam, mali by byt teda ,,bezpecne,, 😀
Co je karob?
Ano co je karob?
karob je verzia kakaa. kakao je horke, preto do receptu ide viac cukru, aby vyrovnalo chut kakaa. karob je sladky, preto do receptov ide menej cukru
Skvelýýý, ďakujem za nápad 😊
korpus: 500 g tvarohu, 250 g riccotty, 200 g trstinový cukor, 3 vajíčka, 2 čokoládové pudingy, 1 PL karob, 120 ml mlieka, 100 g 50 % čokolády
- vyšľahať vajíčka s cukrom, pridať tvaroh, mlieko a rozpustenú vychladnutú čokoládu, primiešať karob a pudingové prášky, cesto vyliať do vymastenej formy na pečenie, piecť na 170 stupňov 80 minút.
- plnka 150 g bieleho jogurtu, 150 g kyslej smotany, sladilo, naniesť na vychladnutý korpus a dozdobiť ovocím,
nechať stuhnúť v chladničke cez noc
- koláč je chuťovo výborný 🙂