57 / 275
    Mrkvové taštičky s chia malinovým džemom

    100 g špaldovej múky hrubej, 100 g špaldovej múky hladkej, 1 vajíčko, 100 g masla, štipka soli, 1 stredne veľká najemno nastrúhaná mrkva, 1 čl citrónovej šťavy, 1 čl prášok do pečiva (bezfosfátový)
    - všetko zmiešať, cesto v potravinárksej fólii nechať 1 hodinu stuhnúť v chladničke
    - raw malinový džem : 200 g mrazených malín nechať rozmraziž, primiešať 3-4 PL chia semiačok, sladidlo ( javorový sirup) podľa chuti a nechať napučať asi 10 min.
    - cesto rozvaľkať, vykrajovať štvorce, naplniť džemom, pozatláčať okraje vidličkou, piecť 20 min. na 180 stupňov
    - do cesta nejde cukor, ale vďaka mrkve je trošku sladké, a so sladkým raw džemom je tak akurát 🙂

    23. nov 2015
    23. nov 2015

    Je to super akurat ze ten raw dzem by sa nemal piect ale podavat skor v miske a namacat

    25. nov 2015

    @luhina ano viem, on bol povodne priloha k tvarohovo-polentovym knedlikom, ale ostal mi, preto som ho chcela zuzitkovat este takto..aj klasicky lekvar je najprv vareny, potom peceny, v ovoci zivin tiez vela teda neostane. a chia sa do pecenia davaju, ved aj ako tzv. chia vajicko..tak som si to skombinovala takto 🙂

    25. nov 2015