korpus: 100 g mleté mandle, 2 PL kakaa, 50 ml kokosové mlieko, 1 PL kokosového oleja, 80 k kokosového cukru, 2 vajíčka, 1/2 čl vanilky, štipka soli, 1 ČL citrónovej kôry - sypké ingrediencie zmiešať spolu, v druhej miske vymiešať vajíčka s kokosovým olejom a kokosovým mliekom, následne spolu zmiešať a pridať vanilku, soľ a citrónovú šťavu. podľa potreby ešte doriediť kokosovým mliekom. Naliať do vymastenej formy na pečenie (tortová 20 cm). na 180 stupňov piecť 20 minút. Plnka: 80 g kokos, 1 PL kokosového oleja roztopeného, 1 PL medu alebo viac podľa chuti, 50 -60 ml kokosového mlieka, spolu zmiešať natieť na vychladnutý korpus Poleva: 50 g horkej čokolády rozpustiť v 100 ml kokosového mlieka, ja som dala 100 g 50% čokolády v 100 ml kokosového mlieka. Naniesť na koláč a nechať stuhnúť v chladničke
korpus: 100 g mleté mandle, 2 PL kakaa, 50 ml kokosové mlieko, 1 PL kokosového oleja, 80 k kokosového cukru, 2 vajíčka, 1/2 čl vanilky, štipka soli, 1 ČL citrónovej kôry
- sypké ingrediencie zmiešať spolu, v druhej miske vymiešať vajíčka s kokosovým olejom a kokosovým mliekom, následne spolu zmiešať a pridať vanilku, soľ a citrónovú šťavu. podľa potreby ešte doriediť kokosovým mliekom. Naliať do vymastenej formy na pečenie (tortová 20 cm). na 180 stupňov piecť 20 minút.
Plnka: 80 g kokos, 1 PL kokosového oleja roztopeného, 1 PL medu alebo viac podľa chuti, 50 -60 ml kokosového mlieka, spolu zmiešať
natieť na vychladnutý korpus
Poleva: 50 g horkej čokolády rozpustiť v 100 ml kokosového mlieka, ja som dala 100 g 50% čokolády v 100 ml kokosového mlieka. Naniesť na koláč a nechať stuhnúť v chladničke
- z knihy Sladkosti bez výčitiek